Szigszalag

A blog az Androidról szól, azon belül is főként a Samsung Galaxy szériáról. Hírek, érdekességek, tesztek, tippek, első kézből. A cél olyan leírásokkal, ötletekkel, tippekkel gazdagítani a közösséget, amelyek teljesen új életszemléletet adnak az okostelefonok világáról alkotott képhez.

Friss topikok

  • Szigszalag: @Tűzgolyó: Az internetelérés könnyedén letiltható a készüléken, de akár a szolgáltatón keresztül i... (2011.10.07. 23:39) Android

Címkék

3d (1) 7 (1) alliance (1) android (5) eclair (1) első (1) feaure (1) full (1) galaxy (2) gingerbread (1) handset (1) hd (1) készülék (1) mobil (1) nyílt (1) okostelefon (4) open (1) phone (2) rendszer (1) s (2) samsung (2) smart (1) specifikáció (1) specifikációk (1) szabad (1) tablet (1) telefon (2) windows (1) Címkefelhő

A Jégkrém Szendvics és a Galaxy Nexus

2011.10.19. 05:00 Szigszalag

Ma került megrendezésre az oly régóta várt Samsung Unpacked 2011, amelyen bemutatkozott a Google új referenciatelefonja, a Galaxy Nexus és az Android 4.0, az Ice Cream Sandwich...

Az esemény Hong Kongban került megrendezésre, magyar idő szerint hajnali 3 órakor. Először a Google és a Samsung új közös készüléke, a Galaxy Nexus került bemutatásra, majd az új Android verzió, az Ice Cream Sandwich.

 

Galaxy Nexus az előzetes információkhoz hűen 4,65"-os 720*1280-as felbontású, 1:100 000(!) kontraszt arányú, 0,01ms-os válaszidejű Super AMOLED HD kijelzővel, 1,2 Ghz-es TI OMAP 4460processzorral, PowerVR SGX540 grafikus processzorral, valamint 1GB RAM-mal felszerelkezve érkezik. A belső memória 16GB és 32GB lesz, amely micro SD kártyával további 32GB-tal bővíthető majd.

A hátoldalon egy 5 megapixeles kamera foglal majd helyet, amely 1080p-s full HD (1920*1080) videókat lesz képes rögzíteni 30 képkocka per másodperc sebességgel. Az exponálás 0 másodpercig tart majd, amint lenyomjuk a kamera gombját, a kép azonnal elkészül. Súlya 135gramm és 8,94mm vékony, az akkumulátor 1.750mAh-s lesz. A telefonban Bluetooth 3.0, 802.11 a/b/g/n WiFi, fény- és távolságmérő szenzorok, giroszkóp, gyorsulásmérő, barométer és NFC is helyet kapott. A barométer a GPS miatt fontos, ami csökkenti majd a műhold bemérésének idejét, ezáltal gyorsítva az aktuális helyzetünk meghatározását.

 

Az Ice Cream Sandwich teljesen új felületet kapott (a Honeycombból örökölt dolgokat). Az új, alapértelmezett betűtípus neve Roboto lett. A Widgetek az alkalmazáslistán egy fülön helyezkednek el, amik az asztalra helyezve átméretezhetőek. Lehetőség van képernyőképeket készíteni a hangerő le + kamera gombbal. Ki lehet seperni az értesítő sávről a minket nem érdeklő dolgokat, illetvevezérelhető róla a zenelejátszó. A kijelölt szövegeket most már nem csak másolni és beilleszteni, hanem áthelyezni is lehet. A galéria alkalmazás is megújult, amihez mostantól egy képszerkesztő is tartozni fog. Telefonálás közben akár teljes képernyőn is láthatjuk a hívott/hívó félt. A Face Unlock nevű újdonság segítségével a telefonunk megjegyzi az arcunkat és legközelebb csak nekünk engedi feloldani magát. Sokaknak egészen idáig elrettentő volt egy Androidos készülék megvétele az internetéhsége miatt. Ezt eddig is orvosolni lehetett Marketről letölthető alkalmazásokkal, de most már alapból tartalmaz a rendszer egy adatforgalom mérőt, ami figyelmeztet, ha túl sokat böngészünk, illetve egy bizonyos korlát elérése után akár a teljes adatforgalmat is letiltja, ezzel is a mi költségeinket kímélve.

 

A böngésző mostantól képes szinkronizálni a könyvjelzőket a Chromemal, valamint egyszerre akár 60 fület is tud működtetni, a fülek félreseprésével pedig könnyedén be lehet zárni egy-egy ablakot. A Gmail mostantól 2 sornyi előzetest ír ki az e-mailek tartalmából, szintén sepréssel lehet a levelek között ugrálni, illetve lehetőség van az elmúlt 30 nap leveleiben akár internet kapcsolat nélkül is keresni. A naptárban most már rá lehet nagyítani az eseményekre. A zárolt képernyőről most már közvetlenül is elérhető a kamera és az értesítési sáv is. Ez úgy érzem nagy kedvenc lesz, én legalábbis nem egyszer maradtam már le egy érdekesebb pillanatról amiatt, hogy három gombbal jutottam a kamerához és nem eggyel.

 

Az Android Beam az NFC lehetőségeit igyekszik kiaknázni, térképet, címet küldhetünk egyik telefonról a másikra egy pillanat alatt, játék közben át lehet küldeni az aktuális játékunk linkjét egy másik készülékre, stb. Az új telefonkönyv segítségével egy helyen érhetünk el barátainkról mindent, legyen az telefonszám, lakcím, e-mail cím vagy facebook állapot.

Az Ice Cream Sandwich egy nagyon jól működőletisztult felületűgyors rendszer lett, reméljük, hogy minél hamarabb kipróbálhatjuk egy Galaxy Nexuson. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szalag.blog.hu/api/trackback/id/tr793327885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása