Szigszalag

A blog az Androidról szól, azon belül is főként a Samsung Galaxy szériáról. Hírek, érdekességek, tesztek, tippek, első kézből. A cél olyan leírásokkal, ötletekkel, tippekkel gazdagítani a közösséget, amelyek teljesen új életszemléletet adnak az okostelefonok világáról alkotott képhez.

Friss topikok

  • Szigszalag: @Tűzgolyó: Az internetelérés könnyedén letiltható a készüléken, de akár a szolgáltatón keresztül i... (2011.10.07. 23:39) Android

Címkék

3d (1) 7 (1) alliance (1) android (5) eclair (1) első (1) feaure (1) full (1) galaxy (2) gingerbread (1) handset (1) hd (1) készülék (1) mobil (1) nyílt (1) okostelefon (4) open (1) phone (2) rendszer (1) s (2) samsung (2) smart (1) specifikáció (1) specifikációk (1) szabad (1) tablet (1) telefon (2) windows (1) Címkefelhő

Android

2011.09.25. 20:00 Szigszalag

Mi is az az Android?

Röviden: egy hordozható eszközökre (nem csak mobil/tablet) kifejlesztett operációs rendszer. A rendszerről magáról van egy szépen megírt wikipedia szócikk, a célját és a mögötte álló gyártó szövetséget is szépen leírta már más előttem. Nekem a határtalan szabadság jut róla eszembe. Az első Androidos készülék, amit a kezembe fogtam, az a Samsung Galaxy 3 volt, Eclairral felvértezve (Android 2.1), most pedig egy Eclairral érkező, de azóta Gingerbreadre frissített (Android 2.3) Galaxy S-t birtoklok, mint azt már korábban írtam.

Az Android rendkívüli szabadságát a letölthető alkalmazások és az ezek által megnyílt lehetőségek milliói adják. Minden egyes nap több, mint fél millió (!) készüléket aktiválnak világszerte. Az alkalmazások száma 2010 márciusában lépte át a 30 000-et, ami decemberre 200 000-re nőtt. Azért az nem semmi. Ezen alkalmazások segítségével szinte bármit megtehetünk, amit egy számítógéppel, sokszor még többet is, ráadásul mindig velünk lehet a zsebünkben. Nagyon széles a készülékek tárháza és ez az év végére, illetve jövőre még nagyon sokat fog bővülni. Egyre több gyártó áll az Android mögé, egyre többen választják. A szakmai közönség és a mezei felhasználók is egyaránt imádják. A mobil eszközök számolási képessége rohamosan nő, ezért nem sokára nagyon nagy teljesítményigényű feladatokkal is mosolyogva meg fognak birkózni, pl.: nagy felbontású 3D-s játékokkal, 3D-s full HD videó rögzítésével (60 képkocka/mp-cel). Mindenféle fajta eszköz kompatibilis lesz mindenféle fajta eszközzel. Ezek a dolgok pedig nekünk, felhasználóknak, egy eszméletlen jó dolog lesz. A későbbiek folyamán a telefonomon keresztül fogom illusztrálni az Android adta lehetőségeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://szalag.blog.hu/api/trackback/id/tr113255445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szigszalag 2011.10.07. 23:39:10

@Tűzgolyó: Az internetelérés könnyedén letiltható a készüléken, de akár a szolgáltatón keresztül is. Szinkronizálni nem csak az Androiddal szerelt telefonok szoktak, hanem jó néhány "nem okos" (featured) telefon is. Az esetleges nem megfelelő / hiányos kommunikáció a szolgáltató részéről nem róható fel a készülékek hibájának.

A későbbiek folyamán kérlek, hogy egy kommentet csak egyszer, egy poszthoz írj be: mindent olvasok és válaszolok is, ha kell.
süti beállítások módosítása